Nejenom zkušené cukrářky jsou schopné vytvořit dorty, které nadchnou každého, kdo se na ně podívá. Pracovat s marcipánem chce totiž pouze trošku cviku, ale hlavně fantazie. Pokud tedy máte nápady na různé zdobení a na různé kombinace a variace, tak si neváhejte pořídit tuto suroviny a naučte se s ní pracovat. Uvidíte, že svými výtvory taktéž všechny zaujmete a hlavně potěšíte, pokud budete tvořit k narozeninám anebo k nějaké podobné příležitosti. Naučte se tedy něco, co vás bude hlavně nesmírně bavit a co bude také užitečné. Není nad to vytvořit svým blízkým krásný dort, který má v sobě vaši osobnost.
Hmota, ze které lze vytvarovat cokoliv
Marcipánová hmota je složená ze dvou hlavních částí, a to z mandlí a cukru. Jejich poměr určuje vlastnosti této suroviny. Z toho tedy vyplývá, že pokud budete chtít dort potahovat, tak budete potřebovat samozřejmě něco jiného, než když budete chtít dělat různé dekorace a výzdoby na dorty a tak podobně. Nejlepší je mít doma všechny kombinace, aby se nikdy nestalo, že nemáte nic k dispozici.